joi, 25 decembrie 2008


Zideşte în mine o inimă curată, Dumnezeule, pune în mine un duh nou şi statornic!” Ps.51:10

Anul trecut a fost un articol deosebit publicat de revista „Money” din S.U.A. Această revistă a întocmit un clasament al zonelor preferate de americani pentru a-şi aşeza locuinţa. Localitatea Bethlehem din Pennsylvania, a fost ultima dintre cele 300 de localităţi apărute pe listă!

„Nu mi se pare aşa de rău„ a remarcat Diane Abeles, o lucrătoare din târgul local al Bethlehemului. „Uh” a oftat primarul Joseph Daddona, din Allentown, cel care a lucrat la întocmirea acestui sondaj, cuprins în revista Money. Mama lui Lee Iacocca locuieşte aici, credeţi că acest miliardar şi-ar lăsa mama să locuiască într-un oraş care nu este propice pentru vieţuire?

Revista financiară „Money” a arătat că Allentown - Bethlehem, ocupa pe drept ultima poziţie din această clasificare datorită nesiguranţei economice din această zonă care nu oferă alte avantaje.

Dacă Bethlehemul din Pensylvania, a fost cotat al 300-lea pe lista întocmită de revista Money, pe ce loc oare s-ar fi situat Betleemul din Iudeia? Dacă ni s-ar cere astăzi să menţionăm un loc pentru a se naşte „Regele Regilor”, mă îndoiesc că Betleemul şi-ar găsi locul pe această listă!

„O Betleem oraş micuţ„ cântam noi, şi-a fost cu adevărat un oraş mic şi neînsemnat. Betleemul avea o tradiţie bogată, dar era departe de a fi un centru de influenţă şi putere în lumea din timpul naşterii Domnului Isus.

Nimeni n-ar fi recomandat Betleemul pentru a fi locul naşterii lui Mesia. De fapt Magii din Răsărit, când l-au căutat pe noul „Rege” au mers la Ieruisalim şi la casa lui Irod!

Dar acest oraş micuţ şi neînsemnat în ochii oamenilor a fost mai mult decât perfect în ochii lui Dumnezeu, pentru ca aici să se nască Fiul Său. Se pare că Dumnezeu are standarde diferite faţă de standardele noastre, pentru a evalua perfecţiunea. Betleemul a fost oraşul de baştină a lui David. N-a fost perfect în ochii oamenilor, dar a fost locul de obârşie a regelui ales de Dumnezeu, considerat a fi: ”omul după inima lui Dumnezeu”

Care sunt criteriile după care noi evaluăm oamenii? Dumnezeu priveşte la ceva diferit faţă de ceea ce noi numim perfecţiunea.

Dumnezeu se uită la inima şi la atitudinea pe care o avem faţă de El. Acesta este punctul esenţial al istoriei Crăciunului; Domnul Isus a venit la cei care au fost gata să-L primească, dând valoare locului celui mai neînsemnat!

Doamne Dumnezeule, ajută-mă să ajung la starea dorită de Tine şi să pot fi „un om dupa inima Ta”. Amin.

Sursa: www.misiune.ro

0 comentarii: