joi, 25 decembrie 2008


„Dacă mărturiseşti deci cu gura ta pe Isus ca Domn, şi dacă crezi în inima ta că Dumnezeu L-a înviat din morţi, vei fi mântuit .” Romani 10: 9

Cu câţiva ani de zile în urmă, Harry Reasoner, redactorul emisiunii de televiziune „Sixty Minutes”, a scris pentru acest program ceva foarte interesant referitor la Crăciun: El credea că este ceva cu privire la Crăciun ce trece dincolo de logica umană.

De aceea a spus: „Ceea ce generează în lumea de astăzi în această perioadă această avalanşă de cumpărături şi festivităţi, este acel eveniment liniştit şi neobservat, petrecut cu mult timp în urmă; „actul întrupării Domnului Isus”. Despre acest eveniment depun marturie creştinii, anunţând că Dumnezeu a trimis pe Fiul său să se întrupeze în mijlocul acestei lumi. Pentru mulţi însă, sărbătoarea Crăciunului a îmbrăcat multe aspecte păgâne!

Sunt trei moduri în care poţi privi Crăciunul:

Unul este cel „Cinic”; atitudine prin care este privită această sărbătoare doar cu un interes material. Un timp în care să faci mai mulţi bani, profitând de creşterea comerţului.

Al doilea mod de a privi Crăciunul este cel „Ceremonial”. Aceasta este în general atitudinea celor necredincioşi. Ei respectă tradiţia Crăciunului, trimit felicitări, împodobesc bradul şi oferă cadouri. Toată sărbătoarea pentru ei înseamnă repetarea şi conservarea unor tradiţii!

Al treilea mod de a privi Crăciunul este cel „Reverenţial”. Aceasta este atitudinea celor ce cred că sărbătoarea Crăciunului este aniversarea venirii Domnului Isus în mijlocul lumii!

Pentru mulţi pare ilogică relatarea Biblică, despre naşterea Domnului Isus. Scriptura arată că un înger a anunţat o fecioară, că va avea un copil, fără ca aceasta să fi cunoscut un bărbat. Dumnezeu, pentru împlinirea planului Său, poate însă să lucreze depăşind chiar şi logica umană.

Chiar dacă naşterea Domnului Isus nu poate fi explicată logic şi înţeleasă deplin din punct de vedere teologic, este un fapt real şi de necontestat. Venirea pe lume a unui copil într-o familie aduce o nouă experienţă şi generează experienţe unice.

La fel ca noii părinţi şi cei credincioşi la sărbătoarea Crăciunului trăiesc emoţii şi sentimente specifice. Pentru ei bucuria sărbătorii nu-i generată numai de primirea unor cadouri sau împlinirea unui ritual, ci de o vie experienţă cu Cel întrupat.

Poate că nu ai trăit niciodată această experienţă la sărbători. Este timpul să înţelegi că Dumnezeu te iubeşte, chiar dacă nu eşti perfect. Atingerea dragostei Lui îţi poate da şi ţie adevărata bucurie.

Doamne Dumnezeule, schimbă-mi inima pentru ca să pot primi plinătatea dragostei şi a harului Tău! Amin.

0 comentarii: