vineri, 26 februarie 2010

Razbunarea...

Am citit de curand o povestioara care m-a impresionat foarte mult. Totul s-a intamplat pe vremea zidului din Berlin. Intr-o zi locuitorii din Berlinul de Est au hotarat sa le trimita adversarilor lor din Berlinul Occidental un mic "cadou". Au incarcat intr-un camion gunoi, caramizi sparte, pietre, materiale de constructii si alte reziduri. Au obtinut permis de trecere a granitei si au aruncat tot gunoiul pe partea Berlinului Occidental.

Primul impuls al locuitorilor din Berlinul Occidental a fost "sa le plateasca cu aceeasi moneda". Din fericire, cineva a venit cu o alta idee. Asadar, au incarcat un camion de gunoi cu alimente (greu de gasit in Berlinul de Est), haine, medimecamente (cel mai greu de gasit) si alte lucruri utile. Au dus camionul la granita, au descarcat totul cu grija si au lasat o pancarda pe care scria: "Fiecare da ceea ce poate."
Intr-o lume in care fiecare doreste sa se razbune si sa fie chit, astfel de intamplari ne aduc aminte ca o fapta buna omoara raul si te ajuta sa-ti transformi dusmanii in prieteni. O sa spui ca oamenii sunt rai si nu vor aprecia felul in care reactionezi la razbunarea lor. O sa-ti amintesc ca oamenii sunt oameni si cel care pare dusmanul tau, este prietenul altcuiva. Nu inseamna ca vei reusi intotdeauna sau ca toti vor aprecia ceea ce faci. Vor exista si oameni care te vor huidui sau care vor lovi a doua oara. Este alegerea lor, asa cum este si alegerea ta de a raspunde sau de reactiona. Razbunarea este la indemana oricui.

"Nu voi permite nimanui sa-mi micsoreze si sa-mi degradeze sufletul, facandu-ma sa-l urasc."

Booker T. Washington

2 comentarii:

Dana spunea...

Superb. E greu de pus in practica, dar odata ce incepi sa aplici aceasta tactica te simti muuuult mai bine.

nicole spunea...

Nu cred in puterea razbunarii si nici in efectele ei, oricat de dulce i-ar fi gustul. Sti cum se spune: Un sut in fund, un pas inainte. Asa ca prefer sa incasez.