vineri, 5 februarie 2010

Despre oameni

Oamenii nu mai sunt sinceri pentru ca e normal si frumos ci pentru ca urmaresc un scop ,nu mai sunt buni pentru ca asa vrea Dumnezeu ci pentru ca si bunatatea are acum un pret.Crezi ca ai gasit omul exceptie si timpul iti dovedeste ca exceptia tocmai a intarit regula .Oamenii au devenit adeptii scuzelor pentru ca justificarea nu e decat o pierdere de timp .Si de ce sa iti pierzi timpul cu explicatii cand altii nu si l-au pierdut cu tine.Plangem ca moare unu si radem cand se naste altul. Credem cand suntem mintiti si mintim pentru ca suntem crezuti .Am ajuns sa luam minciuna pe ca un adevar si adevarul ca pe cea mai mare minciuna si astfel a te schimba in rau e de fapt a te schimba in bine.


Ma gandeam la raul ce mi-l poate face un om…nu mi-am putut raspunde ,in fond oamenii nu prea stiu sa faca altceva si de la un timp nu mai simti si nu mai poti sa compari..!!

E atat de simplu sa spui ca te-ai saturat ,sa intorci spatele si sa inchizi ochii , e atat de usor sa spui “nu” cand nu iti convine ceva , sa te revolti si sa iti construiesti viata pe i nterese propri. Nu exista om care sa nu stie sa le faca pentru ca de fapt e atat de simplu sa nu iti pese de ceilalti si sa faci numai ce e bine pentru tine.Toti te condamna desi toti fac acelasi lucru.

E dificil cand vine vorba de oameni ,nu sti niciodata cum sa ii abordezi ,nu e ca un model de rochie pe care il scoti in sute de exemplare ,un om nu are al exemplar decat pe sine insusi. Cel mai greu e sa vorbesti cu un om si sa ii explici ca in sufletul lui (pe care nu-l vede si nu e sigur ca exista) se ascunde ceva mai mult decat o existenta pe care nu o poate defini si un viitor de care nu se poate agata.E greu in primul rand sa ii scoti sufletul si sa-l pui pe masa spunand: – Iata la asta ma refeream cand vorbeam de tine!!

0 comentarii: