joi, 3 decembrie 2009

Revolta de roman...

De multe ori cei mai multi dintre noi nu stiu sa traiasca, li se spune. Stau deoparte si incearca sa imite pulsul vietii prin simplul fapt ca iau parte la celelate evenimente doar filtrandu-le prin subconstient si ratiune.Lumea nu-i accepta ,rade de ei infundat,ii considera in termeni de argou "pitici glazurati” sau in cel mai bun caz vorbeste cu ei adresandu-se cu o mandrie prosteasca ,in fata unui auditoriu ce dispune de un handicap.
Cei mai multi nu stiu, iar daca realizeaza, prefera sa nu ia in seama ceea ce li se intampla; de cele mai multe ori sunt folositi si asta nu pentru ca nu stiu sa refuze,si asta poate ar fi una din greselile pe care le fac,insa mai mult din cauza ca dau dovada de un “bun simt”exacerbat;
Ce atitudine ar trebui sa adopte?asta sunt ei de ce sa se schimbe ?si un raspuns malitios apare din spatele unei scene peste care a fost trasa draperia:”Pai nu fac parte din societete?”
Cica ni se aplica regula Junglei?ce forma mascata de ascundere a ipocriziei unei societati? In jungla animalul invata sa supravietuiasca si tot ceea ce face e pentru a-si castiga dreptul la viata in modul primitiv…dar omul “gol”, foloseste sintagma prea bine cunoscuta, pentru a ascunde: lasitatea ,viclenia,dorinta de a-l nimici si umili pe celalat…

Oamenii slabi sunt cei care se gandesc si la binele altora ,sunt cei care nu vor sa raneasca si ajung sa fie cel mai grav raniti ; si li se spune prosti sau fraieri.

Romania- o tara care te invata cum sa furi si sa trisezi pentru a ajunge bogat; unde mori cu zile daca nu stii sa tai in carne vie,daca nu ai invatat sa profiti de pe urma popriului parinte(sau copil) pe care sa-l folosesti pana i s-au terminat toate puterile.

SARACIA CEA MAI PERICULOASA a lumii a treia si-a prins cele mai puternice radacini in aceste meleaguri mioritice care par mai importanate strainilor decat propriilor cetateni de aici; ma intreb cum ar reactiona Vlad Tepes sau Decebal pentru reglementarea acestei tari atat de prapadite si stoarsa la nesfarsit?




Va intreb pentru ce au murit acei tineri in ’89 pentru ce atatia oameni au fost mutilati si atatia parinti sau copii au ramas ciungi de suflet; nu s-a realizat nimic in cei 20de ani,si ne indreptam intr-o viteza tot mai mare spre o gaura neagra.
Mai vreti o revolutie?
Mai e necesara o alta lista de atrocitati?
Tara aceasta nu mai are nici un viitor; oricat de capabili sunt tinerii de aici nimeni nu le valorifica capacitatile ;cei care reusesc au un noroc imens sau au invatat sa muste pentru a se afirma.

0 comentarii: