miercuri, 25 noiembrie 2009

Sa zambim...e sanatos

Rasul este o metoda perfecta de a te simti bine dar in acelasi timp ajuta la o mai buna functionare a intregului organism. Razi pentru a-ti imbunatati sanatatea, pentru a diminua stresul si pentru a fi mai atragatori. Asa ca sa radem :). Cateva motive:

1. Rasul ne face atragatori
Ne plac oamenii care rad tot timpul. Acesta este un factor de atractie. De regula oamenii incruntati, furiosi care au tot timpul grimase ne fac sa pastram distanta fata de ei si sa ii evitam , insa oamenii care rad sunt tot timpul in centrul atentiei iar compania lor este foarte cautata, pentru ca reusesc sa induca o stare de buna-dispozitie in jurul lor.
2. Rasul ne schimba starea de spirit
Data viitoare cand te vei simti trist, cauta macar un motiv simplu de a zambi. Vei vedea ca starea ta de spirit se va imbunatati. Rasul poate “pacali” intregul organismul ajutandu-te sa iti schimbi starea.
3. Rasul este contagiosCand cineva rade intreaga atmosfera din incapere se schimba si cu atat mai mult reuseste sa-i faca si pe ceilalti sa se simta mai bine si sa fie mai veseli. Daca nu razi vei constata ca oamenii au tendinta de a fugi de tine.
4. Stresul se elimina prin ras
De regula stresul ni se poate citi pe fata, se poate observa din privire si gesturi. Rasul ne ajuta sa scapam de oboseala si sa fim fericiti. Cand te simti stresat ar fi bine sa desfasori activitati care stii ca te binedispun. Stresul va disparea si te vei putea preocupa apoi de lucrurile importante pe care le ai de facut.
5. Rasul intareste sistemul imunitar
Rasul ajuta sistemul imunitar sa functioneze mai bine. Atunci cand razi functia sistemului imunitar se imbunatateste deoarece esti mult mai relaxat. Asadar putem preveni raceala si gripa prin ras.



6. Rasul scade presiunea arteriala
S-a constatat ca atunci cand radem se inregistreaza o scadere considerabila a presiunii arteriale. Cei care au acasa aparate care masoara presiunea arteriala pot face un experiment. Incercati sa masurati presiunea sangelui inainte de a va relaxa si a rade dar si dupa. Veti constata diferenta!
7. Rasul produce endorfina, anticorpi si serotonina
Studiile au demostrat ca rasul produce endorfina, anticorpi si serotonina. Impreuna cele trei provoaca stari de bine. Rasul este un drog natural.
8. Rasul ne face sa aratam mai tineri
Muschii pe care ii solicitam atunci cand radem sunt cei care modeleaza fata si ne fac astfel sa aratam mai tineri. Nu este cazul sa apelam la operatii estetice pentru ca putem preveni imbatranirea tenului, zambind. Ne vom simti in permanenta tineri si cu chef de viata.
9. Rasul ne face increzatoriOamenii care rad par mereu foarte siguri pe ei, sunt predispusi la promovari in cariera si de cele mai multe ori apreciati. Zambeste atunci cand te duci la o intalnire sau la o sedinta si vei vedea ca ceilalti vor reactiona diferit.
10. Rasul ne ajuta sa fim pozitiviIncearca un mic test. Razi. Acum inceraca sa te gandesti la ceva negativ fara za iti pierzi zambetul. Vei vedea ca nu poti, decat foarte greu. Atunci cand radem creierul transmite intregului corp un singur mesaj: “Viata este frumoasa!”.

0 comentarii: